شیوه نامه توانمندسازی دبیران

با احترام ، به استحضار می رساند در راستای اجرای بند دوم برنامه عملیاتی دبیرخانه ی راهبری درس زمین شناسی کشور و نیز به منظور مشارکت در فرآیند آموزش و توانمندسازی دبیران زمین شناسی ، توجه اعضای محترم گروه های آموزشی زمین شناسی استان ها را به موارد ذیل جلب  می نماییم :

  1. هدف از اجرای این فعالیت ، دانش افزایی دبیران محترم و ارتقای سطح مهارت های حرفه ای ایشان  می باشد لذا  هرگونه فعالیتی که موجب تحقق کامل این هدف گردد ، می تواند در قالب آموزش و توانمند سازی  همکاران تعریف شود.
  2. در تعریف فعالیت های منجر به توانمند سازی ، توجه به شرایط ، ظرفیت ها و محدودیت های استان ، مناطق و شهرستان ها  و نیز پیشینه ی تجربی ،  علمی و پژوهشی همکاران الزامی است.
  3. شاخص ها و معیارهای ارزیابی فعالیت های منجر به توانمند سازی ، عبارتند از فراهم نمودن شرایط آموزش تخصصی و حرفه ای دبیران ، تبادل تجارب آموزشی مفید و خلاقانه ، ونیز انجام فعالیت های پژوهشی (نظیر درس پژوهی و اقدام پژوهی) ، که با نظارت و هدایت گروه های زمین شناسی استان ها انجام خواهد پذیرفت.
  4. به منظور آشنایی بیشترهمکاران با شیوه های نوین آموزش و توانمند سازی ، دبیرخانه ی راهبری درس زمین شناسی کشور اقدام به ایجاد منویی با عنوان " توانمندسازی دبیران " درسایت خود نموده است (بخش منوهای کناری ، گزینه ی اول) و از این پس ، اطلاعات و منابع علمی  وتجربی مربوط به  دانش افزایی و نیزنحوه ی انجام فعالیت های پژوهشی را به صورت تراکت ، بروشور ، مقاله و جزوه آموزشی در این بخش قرارخواهد داد.
  5.  از کلیه ی همکاران ارجمند تقاضا داریم  مطالب مفید و تجارب آموزشی خویش را جهت درج در سایت دبیرخانه و استفاده ی عموم همکاران ، به آدرس ایمیل دبیرخانه زمین شناسی ارسال فرمایند.
  6. در ادامه به نمونه هایی از فعالیت های  پیشنهادی  ، که منجر به آموزش و توانمند سازی دبیران خواهد شد  اشاره می گردد :
  • برگزاری کارگاه های آموزشی (همراه با تعیین سرفصل های اولویت دار)
  • برگزاری همایش یا سخنرانی علمی با دعوت از اساتید محترم دانشگاهی
  • برگزاری گردهمایی های استانی با دعوت از مولفین کتب درسی
  • تنوع بخشی و ایجاد فرصت های یادگیری موثر (با تشکیل گروه های مطالعاتی کوچک و یا گروه های درس پژوهی)
  • برگزاری بازدیدهای علمی ومیدانی برای دبیران محترم زمین شناسی استان ها
  • برگزاری مسابقات کتابخوانی ، مقاله نویسی و... که موجب افزایش انگیزه ی مطالعه در بین همکاران شود .
  • ترغیب و تشویق همکاران به انجام فعالیت های پژوهشی و تحقیقی مربوط به علم زمین شناسی
  • تقدیر از همکارانی که در زمینه ی درس پژوهی و اقدام پژوهی ، فعالیت های ارزنده و قابل قبولی انجام دهند.
  • سرگروه های محترم  درس زمین شناسی استان ها تا پایان اردیبهشت ماه 1396فرصت دارند گزارشی از اقدامات انجام شده در خصوص آموزش و توانمندسازی دبیران استان خود را همراه با مستندات مربوطه به دبیرخانه راهبری درس زمین شناسی ارسال فرمایند

با تشکر

دبیرخانه راهبری درس زمین شناسی کشور

مستقر در استان چهارمحال و بختیاری


دومین دوره مسابقه مجازی عکاسی میکروسکوپی وماکروسکوپی

دومین دوره مسابقه مجازی عکاسی میکروسکوپی وماکروسکوپی

(در دوبخش زیست شناسی و زمین شناسی)

عکاسی میکروسکوپی و ماکروسکوپی از جذاب ترین  و پر طرفدارترین سرگرمی های علمی است. این مسابقه به میزبانی دبیرستان پسرانه استعدادهای درخشان شهید دستغیب (ره) داراب و با پشتیبانی دبیرخانه راهبری کشوری آزمایشگاه علوم برگزار می گردد.

اهداف مسابقه :

  • آشنایی دانش آموزان با میکروسکوپ و روش کار با آن به عنوان یکی از نیازهای ضروری ایشان برای یادگیری مباحث زیست شناسی.
  • احیاء آزمایشگاه های مدارس
  • ایجاد شور و نشاط علمی و انگیزه و علاقه در بین دانش آموزان و همکاران محترم فرهنگی.
  • شناسایی و هدایت دانش آموزان مستعد و علاقه مند به شناخت بهترپدیده های طبیعی – سنگ –فسیل و انواع صدفهاو ایجاد علاقه به مطالعه و معرفی بیشتر درس زمین شناسی .

*شیوه نامه برگزاری این مسابقه به شرح زیر می باشد:

**دانش آموزان متوسطه دوره اول ودوم-دبیران زیست شنا سی ، زمین شناسی و دبیران آزمایشگاه علوم متوسطه دوم – دبیران علوم تجربی متوسطه اول ومعاونین فناوری مجاز به شرکت دراین مسابقه هستند.

  1. این مسابقه به شکل غیر حضوری برگزار می گردد .
  2. لازم به توضیح است برای همه شرکت کنندگان گواهی نامه شرکت در مسابقه صادر می گردد.
  3. مسابقه به صورت انفرادی برگزار می گردد.
  4. ثبت نام از طریق ایمیل صورت می پذیرد .
  5. ارسال آثار از طریق ایمیل:gmail.com@darabsampad.compt  انجام می گردد .

6.هر فرد می تواند در دو بخش عکاسی میکروسکوپی یا ماکروسکوپی و باارسال حداکثر 5 عکس در هر بخش شرکت نماید.

7.جهت شرکت حتما مشخصات کامل خود وشماره تماس رابه همراه عکسهاحد اکثرتا تاریخ 12/11/1395 ارسال فرمایید.

*تمامی عکس ها باید تمام رنگی، در سال جاری و با یکی از دستگاه های عکس برداری دیجیتال ( مانند: دوربین دیجیتالی، تلفن همراه ، تبلت و...) با کیفیت دوربین حداقل 6 مگا پیکسلی گرفته شده (اسکن عکس های چاپی، قابل قبول نمی باشد.) و حداکثر حجم  هرعکس4مگابایت باشد.عکس ها باید مستندبوده فاقد ویرایش های  حرفه ای باشند( پردازش تصاویر تنها در حد اعمال کراپ، تنظیمات روشنایی، کنتراست و درجه اشباع رنگی مجاز است.) ویرایش اعمال شده به هیچ وجه نباید خدشه ای در رویکرد اسنادی آثار وارد نماید.

*توجه: «ارسال اثر و شرکت در مسابقه به منزله اعلام مالکیت معنوی عکس ها است. در صورت اثبات خلاف این امر در هر مرحله عکس حذف می شود.»

8.تصاویرارسالی پس از بررسی در کمیته داوری امتیاز دهی خواهد شد و3 اثر برتر از هر بخشو6 اثر از بین همکاران،معرفی خواهند شد .

9.به برگزیدگان جوایز نفیسی به همراه لوح تقدیربه رسم یادبوددر مراسم اختتامیه ای که در هفته بزرگداشت مقام معلم در داراب برگزارمی گردد، به صورت حضوری اهدا می گردد.

***جهت پاسخ به سوالات احتمالی با شماره :09174254388محسن خوشحال معاون فناوری دبیرستان پسرانه استعدادهای درخشان شهید دستغیب (ره)  داراب ، تماس حاصل فرمایید.

دریافت فرم ثبت نام

دریافت پوستر مسابقه

ورود به سایت مسابقه عکس


فراخوان مقالات علمی

سلام علیکم

          با احترام  ، به استحضار میرساند به منظور بهره گیری از تجارب دبیران ارجمند  ، انتظارمی‌رود سرگروه محترم زمین شناسی‌آن استان با هماهنگی اداره تکنولوژی‌وگروه های آموزشی متوسطه نسبت به گردآوری و ارسال مقالات علمی و آموزشی دبیران گرامی اقدام لازم را به عمل آورد. بدیهی است مقالات مفید و منتخب در سایت دبیرخانه راهبری درس زمین شناسی درج شده  و برای  کلیه مقالات ارسالی گواهی کیفیت بخشی صادرخواهد شد.

موضوع مقالات مورد درخواست به شرح زیرمی‌باشد

1-     شیوه های توانمندسازی علمی و حرفه ای دبیران 

2-     نقد محتوایی کتب درسی زمین شناسی سال سوم و علوم زمین سال چهارم

              3-     خلاقیت ونوآوری در آموزش زمین‌شناسی

در پایان از همکاران گرامی انتظار می رود مقالات خود را فقط در قالب فایل  pdf و  منحصرا"   از طریق پست الکترونیک  به دبیرخانه راهبری درس زمین شناسی ارسال فرمایند.


رعد و برق چیست؟

رعد و برق چیست؟


آذرخش یا رعدوبرق یک تخلیه ی الکتریکی شدید و بسیار سریع در هواست و همین تخلیه الکتریکی است که نور و صدا تولید میکند.پیش از ایجاد رعدوبرق ابرها طی فرایندهایی بشدت باردار میشوند که این بار معمولا مثبت است, روی سطح زمین بار منفی القا میکند و به این ترتیب مجموعه ی ابر هوا و زمین به یک خازن بسیار بزرگ تبدیل میشود که لحظه به لحظه بارشان بیشتر میشود و بنابراین اختلاف پتانسیل دو قطب ان در حال افزایش است. بالاخره مقدار این بار الکتریکی انقدر زیاد میشود که اختلاف پتانسیل بین ابر و زمین به ۱۰ تا ۱۰۰ میلیون ولت میرسد.

منبع:

http://www.chaharmahalmet.ir/faq.htm